Oscar, the Chairman tells his story! /Oscar vår ordförande berättar!

Hej, jag heter Oskar och är elevordförande för Kenyaprojektet på SSHL. Jag verkligen brinner för demokrati och för mänskliga rättigheter och kämpar så gott jag kan för att göra världen till en bättre plats. Detta gör jag först och främst här i kenyaprojektet men även på sidan av då min familj driver en skola för utsatta barn i Kambodja. Jag går på den samhällsvetenskapliga inriktningen då jag har ett starkt intresse för politik och samhällsfrågor både nationellt och globalt.

Jag hade föremånen att få resa till Kenya och Mama Norha Educationcenter på hösten 2014. I Kenya så kom många känslor som har påverkat mig djupt och som jag alltid kommer att bära med mig. Den största känslan var att jag ville göra mer och det var där som jag bestämde mig för att jag ville sitta i styrelsen för att påverka och förbättra skolan till något ännu bättre.

Tillsammans med mig har jag förutom vårt fantastiska projekt även en styrelse som är djupt engagerade i projektet. Styrelsen är en stor blandning av alla elever på SSHL. Vi har både internat och externelever och styrelsen är blandad med representanter från både grundskolan och gymnasiet.
De vi alla har gemensamt är att vi vill förändra. Vi vill inte bara sitta och titta på. Vi vill vara delaktiga och göra skillnad.
Målen som vi har handlar inte bara om hur vi ska förbättra det i kenya, utan även hemma i Sverige.

Men styrelsen skulle inte vara något utan alla medlemmar som likt som styrelsen består av våra medlemmar som är med och skapar både gemenskap mellan årskurser och dag och internatever. Den glädje och engagemang gör hela projektet till det som det är idag.

Jag vill också passa på att tacka alla engagerade. Både elever, lärare och föräldrar för ett fantastiskt arbete som ni gör.